I takt med att vi blir alltmer miljömedvetna hänger modet med på den populära miljövågen. Det går numer att vara snygg, trendig och schysst mot miljön även när man köper t-shirts till företaget eller som privatperson. Här finns det mycket man kan göra för miljön genom att köpa produkter som består av ekologisk fairtrade bomull. Tryckta t-shirts och profilkläder till företag används nämligen idag både som arbetskläder och modeplagg. Det är ingen nyhet att detta är ett av de bästa sätten att ge sitt varumärke exponering och uppmärksamhet. Ännu bättre blir det om man dessutom kan bära dessa kläder med gott samvete. Med tanke på att kläderna vi bär säger allt om vilka vi är, ska man välja kläder med omsorg. Företag som tänker både på miljön och de anställdas hälsa ligger helt rätt i tiden.

Cottover klädkollektion

familyyoga.se 500x300 0006 Layer 1 - Välj miljövänliga t-shirts

Det absolut senaste inom rättvisemärkta och ekologiska profilkläder kommer från det nya varumärket Cottover. Denna kollektion innehåller bland annat ett brett utbud av miljövänliga t-shirts i regnbågens alla färger. Målet är att det ska finnas tillräcklig många olika färger för att alla ska kunna köpa det de vill ha. Här finns också pålitliga miljöcertifieringar som till exempel Fairtrade, Svanen, OEKO och GOTS.

Det är inte bara den ekologiska bomullen som är 100 % fairtrade, utan all polyester som används tillverkas uteslutande av återvunnet material. Dessutom är det inte bara klädkollektionen som är miljöcertifierad, utan hela produktionskedjan, från odling till färdigt plagg. Cottover arbetar nämligen aktivt med att skapa en betydligt bättre textilindustri i länder som till exempel Bangladesh. Detta är ett av världens fattigaste länder och arbetet förändrar livsvillkoren för miljontals människor. Det kostar kanske lite mer, men i längden gör företag som tänker både på miljön och sina anställda en betydligt bättre affär i satsningen på hållbara t-shirtar. Plaggens hållbarhet och kvalitet är dessutom bättre. It’s a win-win situation.