Kvalitet är alltid bättre än kvantitet enligt ordspråket, men det kan kanske diskuteras i sammanhanget. Har man ett företag och är ute efter en hållbar profilprodukt som kan hålla i många år är det klokt att satsa på kvalitetsmaterial, men naturligtvis vill man ha en relativt stor kvantitet.

När man har bestämt sig för hur logotyp och design ska se ut är det bäst att satsa på t-shirtar av hög kvalitet som på bästa sätt kan kommunicera vad det specifika varumärket står för. Då får man en längre hållbarhet på köpet samtidigt som reklampelaren ifråga gör ett gott intryck. Resultatet bli med andra ord både snyggt, fräscht och funktionellt.

Olika t-shirt material

familyyoga.se 600x200 0000 Layer 5 - Tryckt t-shirt av god kvalitet

Det absolut vanligaste materialet när det handlar om t-shirtar är naturligtvis bomull. Bomullen är både mjuk och väldigt hållbar. Det är dessutom relativt prisvärt och ett material som andas. Många kanske inte tänker på att det dessutom finns olika sorters bomull som skiljer sig en hel del åt. Ekologisk bomull är till exempel lite dyrare därför att det odlas för att värna om miljön. Vidare är kammad bomull mjukare, starkare men också dyrare.

Polyester är ett annat tåligt och starkt material som ofta används till kläder och t-shirts. Det tål många tvättar utan att vare sig krympa eller sträckas ut. Det är ganska vanligt att man väljer att kombinera bomull och polyester eftersom resultatet blir både mjukt, tåligt och relativt skrynkelfritt. Ett annat populärt material för t-shirtar är viskos, men det är inget som rekommenderas för företag som vill satsa på arbetskläder eller profilkläder.

Som företag har man allt att vinna på att satsa på till exempel en pikétröja med företagets logga på. Då får man en riktigt tålig t-shirt som garanterat kan sprida både budskap och varumärke i många år. Det går dessutom alldeles utmärkt att trycka även på ryggen för maximal reklam. Miljövänliga t-shirts med tryck ökar såväl hållbarhet som kvalitet.