De allra flesta äger en eller flera t-shirts och detta plagg återfinns i var mans garderob och det är inte konstigt med tanke på både plaggets bekvämlighet och stora användbarhet. Plagget har dessutom fått sitt namn efter bokstaven T eftersom formen i allra högsta grad liknar denna bokstav. Hur länge har t-shirten funnits då och varför är den så populär?

T-shirtens historia

familyyoga.se 600x200 0003 Layer 2 - Allmänt om t-shirten och dess historia

Det finns de som menar att t-shirten har sina rötter i det gamla Egypten och det antika Roms tunikor. Dock kunde dessa plagg även vara ankellånga och de hade inte den moderna t-shirtens kännetecken som annonstavla eller löpsedel. Andra menar att den nutida t-tröjan har sitt ursprung i de korta och bekväma plagg som första världskrigets soldater bar under sina uniformer. Dessa var särskilt användbara under varma sommardagar. Kring denna period ska t-shirten även ha fått sitt namn. Vidare ska den amerikanska armén under andra världskriget ha fått upp ögonen för t-shirtens praktiska egenskaper och den inkluderades i uniformsklädseln som standardutrustning. På detta sätt fick tröjan både spridning och popularitet i USA. På 1940-talet började även t-shirtar med tryck att dyka upp och en del bolag startade upp egen tillverkning. Till Sverige kom t-shirten med hippievågen på 60-talet.

Omtyckt och mångsidigt basplagg

familyyoga.se 600x200 0004 Layer 1 - Allmänt om t-shirten och dess historia

Att t-shirten har blivit så populär beror på att den är så mångsidig, tillför garderoben oändliga möjligheter och kan användas både till vardags och till fest. Plagget kan dessutom bäras av alla vilket gör det eftertraktat och unikt på samma gång. Numera kan man också designa sin egen t-shirt och få den att se ut precis som man har tänkt sig. T-shirten är lätt att anpassa efter den egna stilen och kan förses med olika betydelsefulla bilder, ord eller budskap. Människor tenderar att tycka om sådant som de kan forma lite som de vill och som ger utrymme att uttrycka egen smak och stil, Här passar t-shirten som handen i handsken. Hos Stayhard.se finns t-shirtar för alla olika kroppstyper och tillfällen.